Norfors vil reducere varmetabet med hjælp fra forbrugerne

12. sep 2024

I et spændende og nyt samarbejde har Kamstrup og Norfors slået sig sammen for at optimere fjernvarmeforsyningen i Norfors’ område. Initiativet vil ikke kun bidrage til en mere bæredygtig fjernvarme, det vil også sikre besparelser for den enkelte eksisterende fjernvarmekunde samt give flere husstande mulighed for adgang til fjernvarmenettet.

Varmetab er dyrt for forbrugerne

Hvis en fjernvarmeinstallation ikke fungerer som den skal, kan det resultere i, at temperaturen på det vand, der sendes retur til forsyningen, er for højt. Høje returløbstemperaturer, hvor fjernvarmevandet ikke er blevet afkølet nok, er tegn på, at fjernvarmevandet ikke har afgivet varme nok til huset og dermed ikke er blevet tilsvarende nedkølet. Den dårlige afkøling medfører et øget varmetab i ledningsnettet, og det betaler man som forbruger ekstra for. Ved at sikre, at varmeinstallationerne fungerer optimalt, reduceres forbrugerens ekstraregning.

For Norfors betyder lavere returtemperaturer øgede muligheder for udbygning af fjernvarmenettet og tilkobling af nye fjernvarmekunder.  Alt sammen vigtige skridt i vores indsats for at skabe en grønnere og mere energieffektiv fjernvarmedrift.

Intelligent energi- og vandmåling

Ved at bruge data fra fjernaflæste varmemålere kan Kamstrup og Norfors identificere fejlindstillede eller defekte varmeinstallationer og på den måde finde kilden til den høje returløbstemperatur. Udbedringen af fjernvarmeinstallationen står man selv for.

Et fælles ansvar

Norfors og Kamstrup vil aktivt bruge målerdata til at identificere installationer med de største forbedringspotentialer og kontakte ejerne med vejledning og råd. Hvis man selv ønsker at få undersøgt sin fjernvarmeinstallation, kan man finde firmaer i lokalområdet via: Fjernvarmens Serviceordning. Hold dig opdateret på www.norfors.dk for flere nyheder og informationer om, hvordan du kan optimere din varmeinstallation og bidrage til en grønnere fremtid.

Læs Dansk Fjernvarmes artikel om det hér