Til læreren

Norfors er først og fremmest en arbejdsplads. Det betyder, at den ikke er indrettet med henblik på besøg, men derimod med henblik på at fungere for de ansatte. Der kan derfor ikke tages særlige hensyn – det er de besøgende, der skal tage særlige hensyn til de ansatte. Når det er sagt, så er gæster meget velkomne og sikkerheden er på plads.

Bemærk! Indgang til besøgscenteret skal ske ad porten ved det store røde Besøgscenter-skilt – Kærvej 9-11 – IKKE ad indgangen ved skorstenen.

Der er tung trafik og arbejdende maskiner på de steder, hvor vi skal bevæge os. I skal derfor følge disse regler:

  • Ophold jer kun på afmærkede områder eller efter formidlerens anvisninger.
  • Jeres besøg er formelt på eget ansvar.
  • Tag tøj på efter vejret, da vi også skal være udenfor.
  • Tag flade sko med hælkap på, da der er en del trapper.
  • Under rundvisningen bruges sikkerhedshjelme og veste, som udleveres af Norfors.
  • Brug lytteudstyr, som ligeledes udleveres af Norfors.
  • Vi modtager kun én klasse med max 28 elever ad gangen.
  • Ved grupper større end 14 elever skal der deltage 2 lærere.
  • Der er begrænset adgang på værket for gangbesværede. Kontakt eventuelt formidleren på tlf. +45 4516 0500.
  • Det er forbudt at ryge på Norfors område.

Vi forventer, at du som underviser holder opsyn med dine elever. Du er ansvarlig for dine elever under hele besøget. Vores formidler er ansvarlig for indholdet.

Lyt til sikkerhedsinstruktionerne, så du kender dem og kan hjælpe eleverne til sikkerhedsmæssig forsvarlig opførsel på og omkring Usserødværket.

Aktiv deltagelse fra alle

Du kan medvirke til, at alle elever får mere ud af besøget ved at være et godt eksempel. Vær selv nysgerrig, aktiv, spørgende og interesseret. Brug relevante fagbegreber, når du taler med dine elever. Vær opmærksom på det, som optager dine elever. Hvad undrer dem? Hvad bliver de nysgerrige på? Brug det i din opsamling, evaluering eller i det videre arbejde på skolen. Få så meget som muligt ud af de indtryk, som eleverne får under besøget.

Fotografering

Elever og undervisere må gerne fotografere og filme på Norfors område. Optagelser og fotos må gerne deles på privatpersoners sociale profiler, men ikke i forbindelse med virksomheder og interesseorganisationer uden forudgående aftale.

Her på Norfors dokumenterer vi vores arbejdsprocesser og håndtering af opgaver og ressourcer. Det gør vi ind i mellem også i formidlingssammenhæng ved at filme og fotografere skoleklasser på besøg eller situationer, hvor elever indgår. Vi spørger altid om lov på forhånd, hvis vi planlægger film og fotografering. Vi bruger heller ikke vores materiale uden et samtykke fra samtlige elever og undervisere.

Afbud

Afbud skal ske senest kl. 8.00 på dagen på tlf. +45 6142 2587 eller mail besoegscenter@norfors.dk